ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Your Cart

Μετατροπή καταστήματος σε κατοικία | Athanasiou Architects

Μετατροπή καταστήματος σε κατοικία

Ανακαίνιση κατοικίας στο Αγρίνιο

Design Team: Athanasiou Architects

Project Size: 150 τ.μ.

ProjectPhase: Υπό Κατασκευή

Η μελέτη αφορά τον σχεδιασμό υφιστάμενου κτίσματος που προοριζόταν για κατάστημα και τη μετατροπή του σε μία κατοικία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. 

Στόχος ήταν η κάλυψη των αναγκών μιας πενταμελούς οικογένειας. Η κατοικία αποτελείται από τον χώρο της εισόδου, το καθιστικό, την κουζίνα, την τραπεζαρία, πέντε υπνοδωμάτια και τρία μπάνια.

Σημαντικός παράγοντας που επηρέασε τον σχεδιασμό αποτέλεσε το ύψος του ταβανιού, το οποίο οδήγησε στην δημιουργία του παταριού συμβάλλοντας στη μέγιστη αξιοποίηση του χώρου. Τα ανοίγματα επηρεασμένα από το ύψος του ταβανιού έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν τη διάχυση άπλετου φωτός ημέρας σε όλους τους χώρους. 

Ο ημιυπαίθριος χώρος λειτουργεί σαν όριο της κατοικίας με τον δρόμο και ταυτόχρονα αποτελεί επέκταση των εσωτερικών χώρων. Τα μεγάλα ανοίγματα επιτρέπουν την συνένωση του εξωτερικού χώρου με τους εσωτερικούς χώρους του ισογείου. Σημαντικό κομμάτι του υμιυπάθριου χώρου αποτελεί το μεταλλικό στέγαστρο το οποίο έχει επενδυθεί με ξύλο. Μέσω του στεγάστρου γίνεται εφικτή η σκίαση αλλά και η προστασία από την βροχή, καθιστώντας των εξωτερικό χώρο χρηστικό σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.