ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Your Cart

OUR STUDIO

Ο Αθανάσιος Αθανασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Έχει δουλέψει για αρκετά αρχιτεκτονικά γραφεία πριν την ίδρυση του αρχιτεκτονικού γραφείου Athanasiou Architecture.
Παράλληλα, δημιούργησε την Dezaart, μία εταιρεία χειροποίητων ξύλινων φωτιστικών, με έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Athanasiou Architecture ιδρύθηκε το 2015 με έδρα το Αγρίνιο και αναλαμβάνει έργα σε όλη την Ελλάδα. Τα στοιχεία που συνθέτουν την φιλοσοφία του γραφείου είναι η απλότητα, η καθαρότητα των γραμμών και η σαφήνεια των μορφών. Η έμπνευση μας προερχόμενη από την χρήση της γεωμετρίας, της αφαίρεσης, της συμμετρίας, της ισορροπίας καθώς και της σαφήνειας μας βοηθά στην δημιουργία πρωτότυπων έργων και κατασκευών. 

Κάθε έργο προσεγγίζεται με διαφορετικό και μοναδικό τρόπο και προτείνοντας λύσεις σχεδιασμού επηρεασμένες από τη φιλοσοφία μας και τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις. Πάντα όμως, ο κεντρικός άξονας σε αυτή τη διαδικασία είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα το βιώνει.