ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Your Cart

Ανακαίνιση μικρού CoffeeShop | Athanasiou Architects

Ανακαίνιση μικρού CoffeeShop

Coffee shop στο Αγρίνιο, 2018

Design Team:Athanasiou Architects

Project Size: 57 τ.μ.

Project Phase: Ολοκληρωμένο

Το έργο αφορά ένα μικρό coffeeshop, συνολικής επιφάνειας 57 τ.μ., το οποίο βρήκε στέγη στο ισόγειο ενός διώροφου κτηρίου του ’60, με πέτρινη τοιχοποιία και εμφανείς παραδοσιακές λεπτομέρειες. Το κτήριο είναι επηρεασμένο από τον συντηρητικό κλασικίζων μοντερνισμό, φέροντας έντονο διάκοσμο και γύψινα στοιχεία, ιδιαίτερα στο πάνω μέρος αυτού.

Κύριος στόχος κατά τον σχεδιασμό και την ανακατασκευή του ισογείου, ήταν να ληφθούν υπόψιν ο χαρακτήρας και οι ιδιαιτερότητες του υφιστάμενου κτηρίου. Επιθυμία μας ήταν η δημιουργία ενός χώρου φρέσκου και λιτού, αντιμετωπίζοντας και αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το κτήριο και την πέτρινη τοιχοποιία. Έτσι, πρώτη ενέργεια ήταν η αφαίρεση όλων τον προηγούμενων προσθηκών ώστε να μείνουν οι πέτρινοι τοίχοι γυμνοί. Στο σχεδιασμό ακολουθήσαμε λιτές γραμμές και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν –το μέταλλο και το ξύλο- λειτουργούν συνδετικά με την υπάρχουσα κατάσταση του κτηρίου. 

Όσον αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση, ένας από τους βασικότερους χώρους του καταστήματος -το μπαρ- τοποθετήθηκε στο βάθος με φόντο την πέτρινη τοιχοποιία, βοηθώντας και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο είτε εσωτερικά του χώρου είτε εξωτερικά κυριαρχώντας στο βλέμμα των περαστικών. Το γεγονός πως το κτήριο είναι γωνιακό, σε δύο πολυσύχναστους δρόμους επηρέασε έντονα τον σχεδιασμό. Οι όψεις αποτελούμενες από έναν συνδυασμό γυάλινων, ανοιγώμενων και μη πετασμάτων, δίνουν την αίσθηση ανοικτού χώρου, προσδίδοντας ταυτόχρονα έναν “δημόσιο” χαρακτήρα στο κατάστημα.