ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Your Cart

Ανακαίνηση Αρωματοπωλείου | Athanasiou Architects | Κατάστημα

Ανακαίνιση Αρωματοπωλείου

Κατάστημα στο Αγρίνιο, 2020

DesignTeam: Athanasiou Architects

Project Size: 26.2 τ.μ.

Renders / Φωτογραφίες: Athanasiou Architects

Το έργο αφορά την ανακαίνιση ενός καταστήματος πώλησης αρωμάτων σε κεντρική και πολυσύχναστη οδό της πόλης του Αγρινίου. Η διαμόρφωση βασίσθηκε στη δημιουργία λειτουργικών χώρων εργασίας νοητά χωρισμένων μεταξύ τους και προσαρμοσμένων στις απαιτούμενες διαστάσεις λόγω των λίγων τετραγωνικών. 

Οι χώροι που έπρεπε να δημιουργηθούν ήταν αυτός της “έκθεσης” των αρωμάτων, ο χώρος της διαδικασίας γεμίσματος, καθώς και ένα μικρό γραφείο. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο νοητό χώρισμα των λειτουργιών, που επιτεύχθηκε με την χρήση διαφορετικών υλικών και χρωμάτων, καθώς και στον χώρο τοποθέτησης των αρωμάτων.

Στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου σύγχρονου με αίσθηση πολυτέλειας. Αυτό προσπαθήσαμε να το πετύχουμε με τον συνδυασμό συγκεκριμένων υλικών, όπως τις χρυσές μεταλλικές επιφάνειες, την λάκα και την πέτρα καθώς και με την επιλογή φωτιστικών με χρυσές και μαρμάρινες λεπτομέρειες, τα οποία εναρμονίζονται με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, οι χρυσές μεταλλικές αψίδες καταφέρνουν να δώσουν την αίσθηση πως το μπουκάλι του αρώματος αποτελεί έκθεμα στο χώρο συμβάλλοντας και αυτά με τον δικό τους τρόπο στην συνολική εικόνα του καταστήματος.