ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Your Cart

Diamond Structure | Athanasiou Architects | Νυκτερινό κέντρο

Diamond Structure

Νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στοΑγρίνιο, 2019

Design Team: Athanasiou Architects

Project Phase: Ολοκληρωμένο

Το έργο αφορά νυκτερινό κέντρο διασκέδασης που στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο κτήριο με εμφανή πέτρινη τοιχοποιία εσωτερικά. Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν μια αρχιτεκτονική παρέμβαση στο χώρο και αυτό οδήγησε στην δημιουργία μιας οργανικής κατασκευής σε σχήμα διαμαντιού, αποτελούμενη  από τρίγωνα διαφορετικών διαστάσεων. 

Πρώτη μας ενέργεια ήταν η αφαίρεση όλων τον προηγούμενων επεμβάσεων με στόχο να μείνει η τοιχοποιία καθαρή. Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού ήταν η συνύπαρξη μέσω της αντίθεσης που προκαλείται, του υπάρχοντος κτηρίου και των νέων προσθηκών, δηλαδή ο συνδυασμός του παλιού και του νέου. Σε αυτό βοήθησε η μοντέρνα οργανική κατασκευή, που έρχεται σε αντίθεση με την παλιά παραδοσιακή τοιχοποιία.

Η κατασκευή ξεκινά από μία γωνία και καταλήγει στην οροφή καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος αυτής. Στο βλέμμα του πελάτη εισερχόμενος στον κεντρικό χώρο, κυριαρχεί η οργανική κατασκευή που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στον χώρο. Ο σκελετός της κατασκευής είναι μεταλλικός και χρησιμοποιήθηκε λευκό πλεξιγκλάς για την επένδυση αυτού. Εσωτερικά έχει τοποθετηθεί φωτισμός με ξεχωριστά μοτίβα φωτισμού δημιουργώντας ένα παιχνίδι με την μουσική. Μέσω των έντονων αντιθέσεων της υλικότητας (πέτρα-μέταλλο-πλεξιγκλάς) καταφέρνουμε να αντιπαραθέσουμε αλλά και να  “παντρέψουμε” το λείο με το αδρό και το παρόν με το παρελθόν.